Kunstudstillinger og kunstmesser 2017

Kunstudstillinger og kunstmesser 2017

En kunstmesse er en god mulighed for publikum til at opleve dansk og international kunst på nært hold. Du kommer helt tæt på gallerierne og kan ofte møde kunstneren selv og få en snak med vedkommende. Du skal derfor ikke snyde dig selv for at besøge en af de mange danske kunstmesser 2017, hvis du interesserer dig for kunst eller bare vil have en fed oplevelse.

Hvordan ser oversigten så ud i år?

Oversigten med kunstmesser 2017 bliver lidt længere i år takket være mine læseres input i det forgangne år. Skal du finde den næste store kunstudstilling i København, Århus eller Herning, så tag et kig på listen og sæt kryds i din kalender.

Kunstudstillinger i Jylland

Kunstudstillinger i København og Nordsjælland

Her kommer oversigten med kunstmesser 2017:

Kunstudstillinger i Jylland

Hvis du bor i Jylland, skal besøge familie eller er på romantisk weekend med kæresten, så skal du overveje at se på kunst og få en fed oplevelse i Herning, Århus eller Aalborg. Du kan opleve kunst i Jylland til de store messer på følgende datoer.

Kunst for alle i Århus

Hvornår: 26. – 29. januar 2017

Hvor: Ridehuset – Vester Alle 1 – 8000 Århus C

Det er efterhånden 15 år siden, at Charlotte Jensen første gang bød alle velkommen til kunstudstillingen Kunst for alle i Århus. Her kan du møde i skrivende stund 47 kunstnere indenfor kunstformerne maleri, keramik, skulptur m.v. I år er Århus jo udnævnt som europæisk kulturby, så mon ikke at kunstmessen Kunst for alle byder på et par overraskelser. Helt klart et besøg værd. Læs mere om Kunst for alle i Århus.

Kunstmesse Art Herning

Hvornår: 27. – 29. januar 2017

Hvor: MCH Herning Kongrescenter – Østergade 37 – 7400 Herning

Art Herning 2017 finder du 40-42 kunstgallerier, som tilsammen repræsenterer omkring 250 danske og internationale kunstnere. Her kan du se kunst fra en række anerkendte kunstnere som Tal R, Michael Kvium, Asger Jorn, HuskMitNavn m.fl. Det er 20. gang, at kunstmessen i Herning finder sted, hvilket er forståeligt. Ifølge Art Herning selv, så har 98% af de besøgende lyst til at vende tilbage til Herning igen. Det vidner om en dansk kunstmesse med kvalitet og indhold som de besøgende kan lide.

Kunst for alle i Aalborg

Hvornår: 12. – 16. marts 2017

Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Pl. 4, 9000 Aalborg

Påsken er tradition for kunst i Aalborg. I år er ingen undtagelse, da Kunst for alle udstillingen åbner i påskedagene. Jeg har før været lidt skeptisk omkring tidspunktet for udstillingen, da mange danskere vælger at tage ud at rejse på netop dette tidspunkt. Det at Kunst for alle i Aalborg åbner dørene igen i år, det må alt andet lige være et udtryk for, at publikum er klar til at tage til Nordjylland og se på kunst. Du kan opleve op imod 100 kunstnere og gallerier på messen i Aalborg.

Kunstudstillinger i København og Nordsjælland

København oser af kunst på de mange gallerier og kunstmuseer. Det er også her, at vi finder nogle af de meste spændende kunstmesser i Danmark med Art Copenhagen og udfordreren Chart / Art Fair, som kæmper om at vinde de kunstinteresseredes hjerter, når datoen for kunstudstillingen offentliggøres. Du kan besøge en kunstmesse i København eller Nordsjælland på følgende datoer.

Hillerød Kunstdage 2017

Hvornår: 24. – 26. marts

Hvor: FrederiksborgCentret – Milnersvej 39 – 3400 Hillerød

Hillerød danner rammen om Nordsjællands største kunstmesse, når FrederiksborgCentret i marts 2017 byder kunstinteresserede velkommen til Hillerød Kunstdage 2017. Du kan opleve op imod 100 udstillere, men samtidig foregår der også andre kunstevents i byen på bl.a. Hillerød Bibliotek. Kunstmessen byder mest på lokale kunstnere men enkelte større gallerier finder også vej til udstillingen bl.a. Gallerie Rasmus

Art Nordic

Hvornår: 28. – 30. april 2017

Hvor: Lokomotivværkstedet – Otto Busses Vej 5A – Bygning OBV037 – 2450 København SV

Art Nordic har tårnhøje ambitioner og kan åbenbart et eller andet, for sidste år formåede de at få over 13.000 gæster gennem tælleapparaterne. Det er imponerende og skyldes, at de har et godt samarbejde til de mange kunstforeninger i Danmark. I år vil du kunne opleve op i mod 250 udstillende kunstnere og gallerier i Lokomotivværkstedets omgivelser. Her vil både være morgendagens kunstnere såvel som erfarne kunstnere. Kom og oplev Art Nordic.

Kunst for alle i København

Hvornår: 6. – 8. oktober 2017

Hvor: Lokomotivværkstedet – Otto Busses Vej 5A – Bygning OBV037 – 2450 København SV

Kunst for alle i København er i år rykket til Lokomotivværkstedet. Det skal blive spændende at se, hvad de rå og stemningsfyldte lokaler vil betyde for kunstoplevelsen. I år vil det være kunstneren Martin Bigum, som byder de godt 8.000 gæster velkommen med en åbningstale. På Kunst for alle kan du møde både etablerede og upcoming kunstnere.

Chart Art Fair

Hvornår: 1. – 3. september 2017

Hvor: Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, 1051 København K

I 2016 havde Chart Art Fair over 18.000 besøgende. Det gør kunstudstillingen til vel nok Danmarks største målt ud fra antallet af gæster. Chart Art Fair har for alvor fået medvind efter flere af udstillerne har brudt med den traditionsrige kunstmesse Art Copenhagen. På Chart Art Fair kan du opleve samtidskunst af høj klasse fra de bedste kunstnere og gallerier i primært Norden bl.a. Edition Copenhagen, V1 Gallery. Det er et must at besøge Chart Art Fair, hvis du er kunstelsker.

Selected Art Fair og Code Art Fair

Hvornår: 31. august – 3. september 2017

Hvor: Bella Center – Center Boulevard 5 – 2300 Købehavn S

Art Copenhagen sadlede om sidste år og flyttede fra det gamle Forum i Købehavn til Bella Center. Samtidig blev kunstmessen delt i 2 fokusområder, så Selected Art Fair og Code Art Fair. Selected Art Fair er det som vi kender fra Art Copenhagen nemlig moderne samtidskunst, imens Code Art Fair sætter fokus på fremtidens kunst. Art Copenhagen har brug for denne fornyelse, hvis kunstmessen skal hamle op med Chart Art Fairs succes. Jeg har altid været begejstret for Art Copenhagens valg af kunstnere og gallerier, så mon ikke jeg skal besøge kunstudstillingen i år.

Kunstmesser 2017  – er alle med i oversigten?

Oversigten har fokus på de store danske kunstmesser og kender du til en kunstmesse, som du synes skal med på oversigten, så kom med dit forslag til en udvidelse af listen. Du kan skrive dit forslag eller kommentar til oversigten med kunstmesser 2017 i nedenstående kommentarfelt.

Er du derimod på udkig efter en særudstilling på et kunstmuseum eller galleri, så vil jeg anbefale, at du tager et kig på Magasinet Kunsts udstillingskalender.

1 Kommentar

  1. Anne Gjerding 1 år siden

    Der er “Julens Kunstmarked” på Docken i Nordhavn fra d. 25/11 til d. 17/12 – der vil også være aktiviteter for børn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*