Akvarelkursus for begyndere

Vil du lære at male akvarel? Kom på begynderkursus i akvarel med Kamilla Ruus og lær farvelære og moderne akvarelteknikker.

Book din plads nu

Få trin for trin undervisning i akvarelmaling

Er du nybegynder og vil lære akvarelmaling fra bunden? Har du brug for at få genopfrisket farvelære og akvarelteknikker? Hvis du kan svare ja, så er dette akvarelkursus for begyndere det helt rigtige for dig.

Book allerede nu plads på akvarelkurset med mig som underviser. Med mine mange års erfaring med at male med akvarelmaling og i at undervise i akvarel, så vil jeg tage dig sikkert gennem øvelserne på kurset.

Tilmeld dig kurset nu

Hvad er akvarelmaling?

Akvarelmaling er en gammel maleteknik og kunstform, som malerkunstnere i vesten fik øjnene op for i 1400-tallet.

Akvarelmaling er et pigment, der blandes med vand og kan males på papir. Et akvarelmaleri skabes ved at tilsætte vand til et pigment. Når pigmentet udsættes for vand, absorberer det farven. Vandet fordamper og efterlader farven.

Det er en kunstform som ikke kræver meget andet end vand, papir, pensel og akvarelfarver, så kan du gå i gang.

Indhold på kurset i akvarel for begyndere

I dette kursus vil du lære om forskellige akvarel teknikker og farver. Du vil blive undervist i at male billeder ved hjælp af disse teknikker og farver. Over 4 uger vil der være nye emner og øvelser i akvarel med det formål at male dine egne kunstværker. Kurset er på 10 lektioner fordelt på 4 hverdage, hvor vi sammen skal fordybe os.

Det lærer du på kurset

 • Pensler og papir.
 • Hvordan spænder du papir op?
 • Farvelære.
 • Farvekombination og harmoni.
 • Mixe farver.
 • Blande farver på palette og papir.
 • Lær at læse det med småt på akvareltuber (transparent og opaque).
 • Akvarellens styrker og svagheder.
 • Akvarelteknikker f.eks. vådt på tørt og vådt i vådt.
 • Opbygning af billede fra lys til mørk.
 • Puls og præcision øvelser.

Udover det teoretiske skal vi lave en masse spændende øvelser.

Få svar på spørgsmål til kurset i akvarelmaling for begyndere

Det kan være svært at indeholde alt i kursusbeskrivelsen. Derfor har jeg samlet nogle af de mest almindelige spørgsmål, som jeg får i forbindelse med dette kursus. Jeg håber, at du finder svar på dit spørgsmål eller er du velkommen til at kontakte mig på en e-mail.

Prisen for en plads på akvarelkurset for begyndere er kr. 1.095,- inkl. moms. For den pris får du 10 timers undervisning i akvarel fordelt på 4 hverdags aftener.

Dette kursusforløb i akvarel er velegnet til dig, som aldrig har prøvet akvarelmaling før eller skal have opfrisket akvarelteknikker og farvelære. Du vil gennem øvelser i at male landskaber, huse, vand, mennesker m.m. få lært forskellige teknikker i akvarel.

Det er ikke noget problem! Du behøver ikke at kunne tegne, men det vil være en fordel at lære det med tiden. Tegninger på akvarelpapir udleveres eller der vil være mulighed for at låne en tegne lysplade, så du kan tegne motivet hurtigt og nemt over på akvarelpapiret.

Kurset er ikke et online akvarelkursus. Kurset i akvarel for nybegyndere foregår enten hjemme hos Kamilla Ruus i Nordsjælland eller hos en ekstern partner. Se kursusstedets adresse i øverste på siden.

Slip din indre kunstner løs

Kom på akvarelkursus for begyndere

Reserver en plads på kurset