Velkommen til billedkunstner Kamilla Ruus kunstneriske verden

Det er dejligt, at du klikkede dig ind på mit website. Jeg vil opfordre dig til at gå på opdagelse og se de mange skønne akvarelmalerier og akrylmalerier i forskellige størrelser. Men vil du hellere vide lidt mere om, hvem jeg er som person og kunstner, så læs med her.

Om Kamilla Ruus

Kunsten og lysten til at skabe kom tidligt ind i mit liv. Jeg er opvokset på et kollektiv sammen med min far. Min far er en god håndværker med sans for æstetik. Han har lært mig forskellige ting, så som at sy, arbejde med læder og lave ting i jern.

En gang lavede min far og jeg et fuglebad sammen med hammer og mejsel. Det var en gave til min farfar. Vi var begge to optaget af opgaven og resultatet blev flot. Når vi skulle på tur, så havde jeg altid værktøj og male og tegne grej med i rygsækken.

Et år var jeg og min far på sommerhøjskole. På skolen var der et stensliber værksted. Jeg brugte det meste af opholdet på at lave en hjertesten af en rødbrun, som jeg havde fundet. Min far og jeg lavede også knive, som vi selv smedede og satte flotte træskæfter på.

Kursus i akvarelmaling sætter skub i tingene

På kollektivet boede jeg blandt flere kunstnere, som jeg var meget betaget af. I teenageårene fik jeg mulighed for at komme med på et akvarelkursus sammen med min far. Jeg var det eneste barn i blandt de voksne.

Vi fik undervisning af en rigtig kunstner. Jeg har altid tegnet og malet som barn og fortsat med dette ind i voksenlivet, hvor andre stopper på et tidspunkt. Men det at bliver undervist af en rigtig kunstner i akvarelmaling, det satte for alvor skub i min interesse for det at skabe kunst.

Det kreative gen har jeg altid haft i mig. Når min koncentration var lav i skolen, så blev det at tegne og male mit sprog. Her kunne jeg udfolde mig kreativt. I formning i skolen og i fritidsklubben elskede jeg at lave kreative ting. Det fik mig til at slappe af og skabe noget, som gav mening for mig.

Igennem hele min skoletid har det kreative fyldt meget. I erhvervspraktik var jeg hos en keramiker og senere på efterskolen lavede jeg et projekt om kunstneren Salvador Dali. Senere på gymnasiet valgte jeg billedkunst som fag og blev tegner på skolebladet.

I min årsopgave på gymnasiet, som i øvrigt handlede om Athene, der brugte jeg meget tid på at tegne en flot forside. Kunsten har altid trukket i mig, men det har ønsket om at hjælpe andre også. Derfor blev jeg sygeplejerske og på studiet tegnede jeg alle mine medstuderendes forsider til deres hovedopgave.

Springer ud som kunstner og underviser i akvarel

I 2008 i forbindelse med barselsorlov med min mellemste søn, der begyndte jeg for alvor at male med akryl og akvarel. Der var stor begejstring for min kunst og jeg afprøvede forskellige medier og teknikker. Jeg fik også udstillet min kunst forskellige steder herunder på tøjmessen CPH Kids, Valby Kulturhus, Underwood Ink, Regionsgården i Region Hovedstaden, Galleri Krebsen m.fl.

Sådan kom jeg i gang med at male for alvor.

Siden hen har jeg bygget mere på mit CV som kunstner. En gang imellem sker ting ved en tilfældighed og du må gribe en chance. Tilfældigvis opdagede jeg, at vi i lokalområde i Slangerup har en kunstbutik CreateArt. Her blev afholdt kreative workshops, som jeg deltog i. Herigennem lærte jeg på ny akvarel maling og forelskede mig i dette medie.

Den lokale kunstbutik ejes af et dedikeret ægtepar som brænder for forretningen og interesserer sig for deres kunder. De spørg en dag mig, om de må se, hvad jeg har lavet og hvilke projekter jeg har gang i. De kom med ros til mine akvarelmalerier.

På et tidspunkt tilbyder de mig, om jeg kunne tænke mig at undervise deres kunder i akvarelmaling. Det var en stor udfordring og chance, som jeg greb. Det blev et løft i min egen tilgang til akvarelmediet. Jeg læste alt om akvarel og øvede mig i at male med dette medie. Siden 2017 har jeg afholdt kurser i akvarel for både begyndere og øvede. Jeg nyder at undervise og give min ekspertise videre til andre.

Dygtiggør sig hele tiden

Jeg har selv lært at tegne og male. Efter at jeg selv er begyndt at undervise andre i akvarelmaling, så har jeg gjort en stor indsats for at dygtiggøre mig selv. Jeg har valgt at tage på akvarelkursus hos andre kunstnere, som jeg selv beundrer.

Inden Corona brød ud, var jeg på kursus i London hos den anerkendte akvarelmaler Hazel Soan. Når det ikke kan lade sig gøre at finde et fysisk kursus, så kan jeg i stedet finde på at tage et online kursus hos en russisk eller portugisisk akvarelmaler.

Det handler for mig om at udvikle sig og blive bedre til at håndtere akvarelmediet, men også at følge med i, hvad der sker af udvikling i papir, pensler og maling.

Kunstneren Kamilla Ruus fra Nordsjælland