Velkommen til Kamilla Ruus kunstneriske verden

Kamilla Ruus siger om sig selv. Jeg er født i København i 1978. Som barn flyttede jeg med mine forældre langt ud på landet i  kollektivet Svanholm, hvor der hverken var tv eller computer. Jeg var ikke særlig god til sport, så derfor har jeg altid tegnet meget. Jeg fandt ud af jeg kunne fortælle historier med mine tegninger og udtrykke nogle af de følelser jeg ikke kunne sætte ord på.

I mange år har jeg således tegnet, malet og lavet akvareller og har desuden illustreret to børnebøger ’Astas himmel’ og ’En hat en kat’, der blev udgivet i henholdsvis 2011 og 2012.

Det er først fornylig, at jeg er begyndt at male med akrylmaling på større lærreder. Det er en spændende og legende proces, hvor du aldrig helt rigtig ved, hvad det ender med. Du kan have én idé til et maleri i hovedet, men som regel udvikler det sig undervejs og du ender ud med et motiv, som ser helt anderledes ud.

I dag bor jeg nær Hillerød med min familie og arbejder som sygeplejerske hos en privat praktiserende læge i Hillerød.

Kamilla Ruus siger om sine billeder

Min inspiration kommer fra stort set alt omkring mig og mine billeder tager udgangspunkt i det der er genkendeligt, men dog på en underlig og forvredet måde, hvor ting falder fra hinanden og samles igen på en ny måde, der heller ikke er helt rigtig.

Efter en nærmere betragtning vil flere lag tone frem og skjule motiver der kan fortælle flere historier. Jeg laver billeder i stærke strålende farver og improviserer meget med forskellige teknikker bl.a. serigrafi tryk og forsøger at fange et øjeblik, hvor noget smukt møder kaos.

Flere års underviser i akvarelmaling

Udover at male selv i mit atelier i Skævinge, så giver jeg også min erfaring videre til andre idet jeg underviser i akvarelmaling. Du kan tilmelde dig kurserne via min samarbejdspartner CreateArt i Slangerup. Så vil du på et akvarelkursus for begyndere, så er det bare om at tilmelde dig.

Kunstneren Kamilla Ruus fra Nordsjælland