Top 4 mest populære kunstmagasiner i Danmark

Top 4 kunstmagasiner i Danmark

Elsker du at læse om kunst i magasiner, blade eller bøger? Se min personlige top 4 liste med nogle af de mest populære kunstmagasiner i Danmark herunder både trykte såvel som online magasiner.

Kunstmagasiner i Danmark

Udbuddet af danske kunstmagasiner er begrænset. Så er det sagt.

Jeg vælger at tro, at det begrænsede udbud af magasiner om kunst ikke er et udtryk for, at vi danskere ikke interesserer os for kunst. Tværtimod mener jeg, at vi interesserer os rigtig meget for, hvad der sker inden for kunstens verden. Det kan ses på det store antal af danske kunstmesser.

Det begrænsede udbud handler snarere om, at det er dyrt at drive et forlag der udgiver blade eller magasiner inden for en bestemt niche. Der skal mange annoncekroner til at få det hele til at løbe rundt. Ikke desto mindre findes der 4 gode trykte kunstmagasiner og online magasiner om kunst i Danmark.

Magasinet Kunst

Magasinet Kunst er for mig det bedste danske kunstmagasin der findes. Med magasinet får du din dosis af kunstinformation 6 gange årligt, så du er opdateret på kunstfronten i både ind- og udland. Der er altid spændende artikler og reportager fra kunstudstillinger eller gallerier, ligesom du finder spændende portrætter af kunstnere. Magasinet Kunst har eksisteret siden 1992, hvor forfatter og journalist Ole Lindboe stiftede magasinet. Magasinet har efter min mening gennemgået et kvalitetsløft de seneste 2 år, så bladet har et mere moderne layout. Et klart plus.

Kunstavisen

Kunstavisen er også en interessant størrelse på den danske kunstscene. Det er en avis, som navnet også antyder, der har eksisteret siden 1981. Modsat Magasinet Kunst udkommer Kunstavisen månedligt, og avisen betegner sig selv, som en naturlig platform for alle kunstinteresserede. Kunstavisen informerer om aktuelle udstillinger, kunstnere og har spændende reportager fra ind- og udland.

Kunsten.nu

Kunsten.nu er modsat de to andre ikke et trykt medie. Kunsten.nu er et online kunstmagasin, som formidler spændende artikler og reportager om alt inden for billedkunstens verden. Ifølge deres egen hjemmeside har de omkring 37.000 unikke brugere, der hver måned klikker sig ind på websiden for at læse om kunst. Udover online magasinet laver Kunsten.nu forskellige events hvert år, hvor kunstinteresserede kan opleve kunst på tæt hold. Kunsten.nu har bl.a. stået bag Art Week Aarhus og Copenhagen Art Week.

Articulate.nu

Articulate.nu er et spændende kunstmagasin, som favner både internationale som danske kunstnere. Online projektet blev søsat tilbage i 2014 og udkom på dansk i 2018. Du kan både læse Articulate på nettet eller som print-on-demand, hvor du får tilsendt magasinet i papirudgave. I hver udgave udkommer helt op til 8 artikler om kunstprojekter fra hele verden. Tag et kig på Articulate.nu og stør deres gode kunstneriske projekt.

Mangler der et dansk kunstmagasin på listen?

Synes du der mangler et kunstmagasin på listen? Hvilke danske kunstmagasiner læser du? Har du et bud på et online kunstmagasin, som skal med på listen? Kom gerne med din holdning til kunstmagasinet eller forslag til udvidelse af listen med både offline og online kunstmagasiner i Danmark i nedenstående kommentarfelt.

5 kommentarer til “Top 4 mest populære kunstmagasiner i Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *