Kathrine Ærtebjerg bog: Læs anmeldelse af kunstbogen She is ready

Kathrine Ærtebjerg bog - Læs anmedelse af She is ready

I sidste måned løftede jeg en lille smule af sløret for, hvad jeg har stående af kunstbøger i bogreolen, og hvad der inspirerer mig til at male. I den forbindelse præsenterede jeg de Amerikanske kunstnere Oliver Vernon og Mars-1’s surrealistiske kunstbog Further. Nu er tiden inde til at se lidt nærmere på bogreolen igen og hive en anden kunstbog frem. I denne omgang blev det til en af mine danske yndlingskunstnere som er Kathrine Ærtebjerg. Kathrine Ærtebjergs bog ’She is ready’ udkom i 2010, så kunstbogen har et par år på bagen, men jeg elsker stadig at bladre i den og finde inspiration igennem bogen til min egen kunst.

Kathrine Ærtebjerg en populær dansk kunstner

Hvis du ikke kender kunstneren Kathrine Ærtebjerg, så er hun en af de mest populære danske kvindelige kunstmalere for tiden. Kathrine Ærtebjerg er født i 1969 i Slagelse og bor og arbejder i København. Hendes karriere har for alvor taget fart efter hun blev færdiguddannet fra Det Kongelige Danske kunstakademi i 2002, herefter er det nærmest gået slag i slag. Hvis du ikke kender Kathrine Ærtebjergs kunst, så kan du møde hendes malerier på blandt andet Statens Museum for Kunst, hvor hendes oliemaleri ’Forvandling, forsvinding’ fra 2003 og ’Hun var aldrig alene’. Derudover har Kathrine Ærtebjerg været med til at udsmykke Kronprins Frederiks og Kronprisesse Marys bolig på Amalienborg Frederik VIII’s palæ. I den forbindelse blev hun, sammen med en række af populære danske samtidskunstnere blandt andet Olafur Eliasson, Eske Kath, John Kørner m.fl., inviteret til at sætte deres kunstneriske præg på kronprinseparrets bolig.

Få et indblik i Kathrine Ærtebjergs kunst

I Kathrine Ærtebjerg She is ready får du et indblik i hendes kunstverden og den udvikling, som hun har gennemgået de sidste 10 år. Det er spændende at gå på opdagelse i de 160 sider, som er spækket med flotte Kathrine Ærtebjerg malerier og tegninger. Det ene kunstværk er næsten flottere end det andet. Ud over kunstværkerne er bogen også krydret med perspektivering af kunsthistorikerne Rune Gade, Ann Lumbye Sørensen og Barry Schwabsky. Det spændende ved Kathrine Ærtebjergs kunst er for mig, at den er farverig og du som tilskuer kan gå på opdagelse i malerierne og finde ting, som ikke umiddelbart træder frem. Hendes kunst kan ved første øjekast ligne en flot eventyrverden fra en børnebog og netop temaet barn og voksen er fremtrædende i mange af hendes oliemalerier. Det kan umiddelbart virke uskyldigt, men tag ikke fejl af dette, for mange af kunstværkerne rummer også en mørk side. Når du bladrer igennem Kathrine Ærtebjergs bog og ser nærmere på figurerne, dyrene og blomsterne vil du opleve et univers fyldt med humor og ekspressionisme, hvor kvinden og hendes køn er i centrum.

Nedenunder har jeg samlet et uddrag fra bogen ’She is ready’, hvor du kan få et lille indblik i, hvad det er for en slags kunst Kathrine Ærtebjerg har lavet. Bogen har inspireret mig meget i arbejdet med farver og det at lade noget være skjult ved første øjekast for beskueren, så det giver dig mulighed for at gå på opdagelse et af mine malerier og opdage nye ting.

 Kathrine Ærtebjerg maleri – En sensommerdag

Maleri af Kathrine Ærtebjerg med titlen 'En sensommerdag'

På venstre siden ser du Kathrine Ærtebjergs maleri ‘Trætheden meldte sig’ og på højre side ser du det flotte kunstværk ‘En sensommerdag’.

Drømmene

Kamilla Ruus anmeldelse af kunstbogen 'She is ready'

På venstre siden ser du maleriet ‘Bevægelse, forandring’ og på højre side ‘Drømmene (lørdag). To meget smukke malerier i klare farver, men igen er kvinden i centrum.

Farverigt Kathrine Ærtebjerg billede

Uddrag fra Kathrine Ærtebjerg She is ready bog fyldt med kunst.

Her ser du et meget farverigt maleri i primært grønne farver både lys og mørk. Dette Kathrine Ærtebjerg billede har titlen ‘Hårene, læberne og landskabet’.

Fuglene flyver – Den glade Hr. Hansen

Kamilla Ruus viser Kathrine Ærtebjerg billeder

På venstre side ser du oliemaleriet ‘Fuglene flyver’ og på højre side ser du kunstværket ‘Den glade Hr. Hansen’, som gemmer sig bag et træ i skoven og med en masse dyr omkring sig.

Er du blevet inspireret af Kathrine Ærtebjergs kunst?

Hvis du ligesom jeg er blevet inspireret af Kathrine Ærtebjergs kunst, så se om ikke du kan få fat i kunstbogen She is ready hos forlaget Huricane, da de har udgivet Kathrine Ærtebjergs bog. Jeg ved ikke, om bogen er udsolgt, men det er et forsøg værd at kontakte dem, da det er en fantastisk flot kunstbog.

Kathrine Ærtebjerg bog – She is ready – 160 sider – kr. 300,-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *