5 kendte blomstermalere der gik amok i blomster

Læs om fem kendte blomstermalere på kamillaruus.dk

Blomstermalere er kunstnere, der bruger blomster og blomstermotiver i deres kunstværker. Historien har budt på mange interessante kunstmalere, der har gjort en dyd ud af at male blomster. Den mest kendte blomstermaler er måske Claude Monet, men der findes mange andre spændende kunstnere, der har gjort sig bemærket med deres flotte blomstermalerier.

Her får du et bud på 5 kendte billedkunstnere, der elskede at male blomster.

1. Claude Monet

Claude Monet kendt for malerier af åkander

Claude Monet er en af de mest kendte franske kunstnere. Han var en pioner indenfor impressionismen og hans blomstermalerier hører til blandt de mest kendte og elskede kunstværker overhovedet.

Fra sin have i Giverny malede Monet ofte blomster og det er netop disse malerier, der er blevet meget kendte. De fleste af Monets blomstermalerier er farvestrålende og det er tydeligt at se, at han virkelig nød at male blomster.

Monet blev født i Paris i 1840 og døde i 1926. Han boede det meste af sit liv i Frankrig, men rejste også en del rundt i Europa. Nogle af Monets mest berømte malerier med blomster er af åkander. Malerier han malede ret sent i sin karriere. Der findes en dansk hjemmeside, hvis du vil vide mere om Claude Monet.

2. Vincent van Gogh

Vincent van Gogh malede solsikke malerier

Vincent van Gogh var en hollandsk maler. Hans indgang til kunstverden var stærkt inspireret af hans onkel, der var kunsthandler. Vincent begyndte i lære som kunsthandler, men fik med tiden mere og mere interesse for selv at male og tegne.

Vincent Van Goghs malerier er inspireret af impressionismen og naturen. Han malede forskellige genrer herunder portrætter, landskaber og stilleben. Nogle af hans stilleben malerier er med blomster. Til motiv brugte Vincent en solsikke eller iris, hvilket gjorde blomstermalerierne enkle men smukke i deres udtryk.

Vincent van Gogh blev født i Holland i 1853 og døde i 1890. Han boede i en periode i Paris, men rejste også en del rundt i Europa. Et af Van Goghs mest berømte malerier med blomster er “Solsikker”, som han malede i 1888 i Arles i det sydlige Frankrig.

3. Georgia O’Keeffe

Georgia O'Keeffe en kendt kvindelig blomstermaler

Georgia O’Keeffe var en kvindelig kunstner fra USA, der voksede op på landet i Wisconsin. Opværksten betød, at hun havde et stærkt bånd til naturen. Det afspejlede sig i nogle af hendes mest kendte malerier, som er af blomster, træer og landskaber.

Hendes stil var en blanding af naturalisme og abstraktion, og hun malede ofte blomster i en større størrelse, så de fyldte hele lærredet. Derfor fortjener hun en plads på listen over kendte blomstermalere.

Et af hendes mest kendte blomstermalerier er “Jimson Weed, Hvid blomst nr. 1”, som hun malede i 1932. Dette maleri viser en stor, hvid blomst, der har åbnet sig, og i baggrunden er der grønne blade og blå himmel.

Georgia O’Keeffe blev født i USA i 1887 og døde i 1986. Vil du opleve Georgia O’Keeffes malerier og vide mere om hende, så kan du besøge Georgia O’Keeffe museumet i Santa Fe.

4. Édouard Manet

Édouard Manet malede stilleben mest af blomster

Édouard Manet (1832-1883) var en fransk billedkunstner, der boede i Paris. Han blev født i en velhavende familie, og hans far ønskede, at han skulle gå i lære som søofficerer. Men Manet ville ikke det, og i stedet for at følge i faderens fodspor, valgte han at blive kunstner.

Her studerede Édouard Manet hos den anerkendte billedkunstner Thomas Couture fra 1850-1856. I den periode var hans stil præget af løse penselstrøg og mindre fokus på detaljer i motivet til billedet.

Édouard Manets malestil udviklede sig til at blive realistisk, og hans mest berømte blomstermaleri er “Buket af blomster”, som han malede i 1882. Dette maleri er et stilleben, som viser en vase med røde og hvide blomster i.

Du kan opleve Édouard Manets malerier på mange forskellige museer. Her i Danmark hænger hans malerier på Ordrupgaardsamlingen.

5. Rachel Ruysch

Rachel Ruysch var en anerkendt hollandsk blomstermaler

Rachel Ruysch er en kvindelig hollandsk kunstner som blev født i 1664 i den hollandske by Haag. Præget af sin fars interesse for at male på hobbyplan, så lærte Rachel hurtigt at male blomster og insekter.

I 1679 kom Rachel i lære hos Willem van Aelst, der var en fremtrædende hollandsk blomstermaler. Her lærte hun at male stilleben i form af blomsterbuketter, men også at arrangere blomsterne, så det så mere tilfældigt ud end at det var opstillet.

Rachel Ruysch blev meget berømt for sine smukke blomstermalerier. Hun formåede at male blomster på en tredimensionel måde. Det mest berømte blomstermaleri er ”Blomster stilleben”, der er malet i 1726. Dette blomstermaleri viser en overflod af forskellige blomster, der faktisk aldrig ville blomstre på samme tid.

I 1750 døde Rachel Ruysch. Hun blev 86 år gammel, men opnåede stor anerkendelse for sine malerier. Du kan opleve Rachel Ruyschs malerier på mange forskellige museer, herunder Rijksmuseum i Amsterdam og Louvre i Paris. Så man kan roligt sige, at Rachel Ruysch fortjener en plads på listen over de mest kendte blomstermalere i historien.

Mangler der en kendt blomstermaler på listen?

En liste med kendte blomstermalere bliver aldrig udtømmende. Du kan helt sikkert finde flere berømte billedkunstnere som maler blomster, både nulevende kunstnere som afdøde kunstnere. Hvis du har et godt forslag til en blomstermaler, der skal med på listen, så skriv det endelig i kommentarerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *