Morgengave til gommen eller bruden – overrask med romantisk gave!

Personlig morgengave til gommen

Romantisk morgengave til gommen eller bruden

Hvert år finder over 30.000 bryllupper sted i Danmark. Et bryllup er en stor begivenhed og der er mange ting at du skal tage stilling til f.eks. invitationer, kjole, habit, festlokale og ønskeliste. I planlægningen kan du godt glemme en vigtig ting.

Har du husket morgengaven til din udkårne?

En morgengave til gommen og bruden sætter prikken over i’et på dit drømmebryllup, når morgenen derpå indledes med, at I udveksler gaver.

Ved du, hvad du skal købe i morgengave?

Hvis du ikke ved det, så har jeg et forslag til en kreativ og flot morgengave til din livsledsager. Det er unik gave, som vil kunne bruges overalt i jeres fælles hjem og vil være mindeværdig.

Bestil en personlig A3 akvarel her

Lad os dog først lige se på, hvorfor vi giver hinanden en morgengave efter brylluppet.

Hvad er en morgengave?

Der har igennem århundreder været tradition for, at brudgommen giver bruden en morgengave. I historiebøgerne støder du på denne skik helt tilbage i middelalderen og i 1600-tallet fik bruden ofte en medgift i form af en hytte med tilhørende jord. Dette skulle sikre hende økonomisk, hvis manden gik bort.

I 1700-tallet ændrer…

… morgengaven sig fra en medgift til en personlig morgengave. På den tid gav brudgommen sin udkårne et halssmykke i form af en medaljon, som kunne åbnes og indeholde et billede af manden eller en hårlok. På den måde havde hun sin mand ”med” overalt, hvor hun bevægede sig.

I dag er det blevet en hyggelig og romantisk tradition, at begge parter giver hinanden en morgengave efter bryllupsnatten. Traditionelt får kvinden ofte et smykke i form af en halskæde, ring, armbånd eller øreringe. En morgengave til manden kunne være et armbåndsur, slipsenål, manchetknapper eller en oplevelse f.eks. en tur i en Ferrari.

Skal det være så traditionelt?

Ikke nødvendigvis.

Du kan også gøre som Justine, der har givet en personlig og anderledes bryllupsgave til sin mand.

Kunst i morgengave

Kunst er en perfekt gave til et bryllup. Hvad enten det er en morgengave eller en fælles bryllupsgave, så vil maleriet kunne følge brudeparret gennem hele ægteskabet.

I juli 2017 henvendte Justine sig, da hun skulle giftes og havde brug for en morgengave til kæresten. Hun havde leget med tanken om et personligt maleri, og nu havde hun endelig fundet en kunstner.

Det skulle være en A4 illustration i akvarel og gavebudgettet lå på 500-1.000 kr. Efter lidt dialog blev vi enige om, at gå en størrelse op, så opgaven lød på at lave en A3 illustration i akvarel med ramme.

Justine havde en klar idé om, hvordan billedet skulle se ud. Billedet skulle være et minde for livet, som forevigede det øjeblik, hvor Justines kæreste friede til hende.

Unik akvarel som fortæller jeres historie

Når jeg laver bestillingsmalerier, så er jeg afhængig af input fra dig, for at jeg kan gøre det personligt og fortælle jeres historie.

Justine havde på forhånd gjort sig mange gode tanker om akvarelmaleriet, som hun sendte i en e-mail til mig.

Opgaven var altså lige til at gå til.

Stemningen i billedet skulle være en lun sommeraften med farvespil i himlen. Der skulle være træer og buske i baggrunden samt et lille træhus, som er det hus, hvori Justines kæreste friede til hende.

I forgrunden skulle der være et stengærde med en låge samt røde valmuer og blålige markblomster.

I højre side er Justine og hendes kæreste illustreret, hvor de sammen hygger omkring et bål med pandekager og skumfiduser.

Det handler om for mig, at gøre malerierne personlige og unikke med små detaljer. I dette tilfælde har jeg på en sten foran stengærdet skrevet forbogstaverne ”J + M” for brudeparret.

Kunst morgengave til bruden
Skal du bruge en morgengave, så bestil en personlig A3 akvarel til din udkårne. Prisen er 1.200 kr.

Bruger kun kvalitetsmaterialer

Når du bestiller et akvarelmaleri hos mig, så får du en personlig akvarel, der er lavet af kvalitetsmaterialer.

Denne unikke morgengave er lavet på 300 grams papir af mærket Arches Cold Pressed, som er top kvalitet fremstillet af 100% bomuld.

Der er brugt to typer akvarelmaling fra henholdsvis Schmincke Horadam og Daniel Smith. Det er begge to anerkendte firmaer indenfor akvarelmaling og igennem adskillige tests har de bevist, at de laver den bedste maling på markedet.

Husk at bestille det personlige maleri i god tid, da det ofte tager 14 dage at lave.

Vil du give en romantisk morgengave?

Hvis du snart skal giftes, så skal du overveje at overraske din partner med et maleri i morgengave.

En akvarel er en personlig og billig morgengave til omkring 1.000 kr., som vil vække begejstring hos din mand eller kone. I vil hver dag kunne kigge på det flotte maleri på væggen og tænke over, hvor fantastisk en bryllupsdag i havde.

Hvis du er blevet inspireret af Justines historie til at bestille en personlig morgengave til gommen eller bruden, så kan du få mere information om bestillingsmalerier ved at klikke på nedenstående knap.

Bestil maleri her

Har du en kommentar til ovenstående historie eller synes godt om maleriet, så vil jeg blive glad for, hvis du skriver en kommentar til mig via nedenstående formular.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *