Hvad er en unik gave til den nyuddannede?

Gaveidé nyuddannede

Hvad er en unik gave til den nyuddannede?

Hvert år bliver studerende færdige med deres studier. Efter mange års hårdt slid er det tid til at fejre den nyuddannede, men hvad skal du give i gave til den nyuddannede student, bachelor, kandidat eller svend?

Jeg har den perfekte gaveidé, så læs bare videre.

Hvis du selv har studeret, så kender du følelsen af at være færdig på gymnasiet eller have gennemført en videregående uddannelse. Det er fedt og denne store begivenhed skal selvfølgelig fejres. Når du er inviteret til studentergilde, svendegilde eller kandidatfest, så hører det sig også til, at du giver en gave til den færdiguddannede. Helst en personlig gave efter min smag.

Så her er en personlig gave til kandidat.

Kom nu hvad er den perfekte gave?

Glem de upersonlige gavekort til brunch eller 2 x biografbilletter. De ender alligevel på hylden og inden du har set dig om, så er datoen for indløsning af gavekortet overskredet eller det er umuligt at indløse gavekortet. Den perfekte gave til den nyuddannede skal være personlig, mindeværdig og skal kunne følge dig resten af livet. Mit bud på den perfekte gave er et personligt maleri.

Sådan et maleri har Anna bestilt til sin kæreste, som er blevet færdig med medicinstudierne.

Kunst i gave til den færdiguddannede læge

I oktober 2016 henvendte Anna sig til mig, fordi hun ønskede en anderledes kandidatgave til sin kæreste end et stetoskop eller et ur. Kæresten skulle have et maleri og det måtte ikke være for stort, da de bor i en lille lejlighed. Vi blev enige om, at formatet på billedet skulle være 60 x 80 cm. Derved blev maleriet hverken for stort eller for lille samtidig med, at Anna holdt sig inde for gavebudgettet. Jeg gik straks i gang med den kreative proces, men bad også Anna overveje, hvad hun have af idéer til farver, motiv og symboler.

En god dialog = Et mere personligt kunstværk

Det er vigtigt for mig, at have en god dialog med kunden om tilblivelsen af kunstværket. På den måde har jeg bedre mulighed for at skabe den personlige gave samtidig med kunden får den bedste oplevelse. Efter lidt dialog frem og tilbage på både SMS og telefon, så kom Anna og jeg frem til at maleriet skulle indeholde natur, piktogrammer og det personlige citat ”Get shit done”.

Maleriet ”Get shit done” bliver til

Gaveidé til færdiguddannet kandidat

Annas kæreste elsker natur og bjerge, derfor skulle det centrale i maleriet være en bjergkæde. Her fandt jeg god inspiration i at søge på Instagram efter billeder med hashtagget #mountains. I starten af processen med et bestillingsmaleri, så bruger jeg rigtig god tid på at undersøge og finde inspiration til maleriet, så jeg kan lave en grovskitse.

Ud fra grovskitsen kunne jeg ret hurtigt gå til opgaven. Maleriet blev malet i blå nuancer og med et grafisk udtryk i form af citatet ”Get shit done”. Det er ikke første gang, at jeg laver et personligt maleri med citat. De er ret populære.

Udover bjergkæden og citatet, så indarbejdede jeg små piktogrammer af en cykel, en hjerne og et hjerte, hvilket er personlige kendetegn for Annas kæreste.

Hvis du leder efter en usædvanlig kandidatgave eller gave til en ph.d.-studerende, men en der også er tankevækkende og meningsfuld, så overvej at købe kunst. Du kan som Anna få malet et personligt maleri, der ville være perfekt for modtageren der netop har afsluttet studierne.

Vil du give en personlig gave?

Annas kæreste blev rigtig glad for gaven. Det er jo dejligt, når du kan glæde andre. Hvis du er blevet inspireret af Annas historie og står og mangler en gave til den nyuddannede læge, sygeplejerske, advokat eller noget helt fjerde, så kan du få mere information om bestillingsmalerier ved at klikke på nedenstående knap.

Læs om bestillingsmalerier her

Hvis du har en kommentar til ovenstående historie eller synes godt om maleriet, så vil jeg blive glad for, hvis du skriver en kommentar til mig via nedenstående formular.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *